ORTOMOLEKULARNOM MEDICINOM DO SAVRŠENA ZDRAVLJA

Savršeno zdravlje nije nemoguće pronaći. U stvari, to je bliže nego što mislite. Put koji vas može dovesti do savršenog zdravlja je put MEDICINE ORTOMOLEKULARNE.

Mi, tvrtka My Health , smo tu da vam pokažemo taj put.

Tretmani Ortomolekularne medicine temelje se na saznanjima grupe Nobelovaca koji su dokazali da se gotovo svi zdravstveni problemi mogu riješiti ili u velikoj mjeri ublažiti primjenom Ortomolekularnih dodataka prehrani i promjenom načina življenja.

„Mi smo građeni od onoga što jedemo i pijemo, aminokiselina, kombinacija esencijalnih aminokiselina, oligopeptida i glikopeptida, minerala, vitamina, oligoelemenata.. Kada dođe do poremećaja u optimalnoj koncentraciji tih normalno prisutnih hranjivih tvari u našem tijelu, dolazi do poremećaja u radu naših organa, sintezi patoloških kemijskih spojeva što dovodi do ubrzanog trovanja organizma nusproizvodima probave uglavnom pogrešne hrane, toksikacije, oksidacije, starenja, bolesti i na kraju do prerane smrti. Želite li postići dobro zdravlje morate aminokiseline, minerale, vitamine da vratite u onaj omjer u tijelu koji vam garantira dobro zdravlje, a taj omjer je odredio stvaralac…“.. dr.Linus Pauling, dobitnik dvije Nobelove nagrade i osnivač ORTOMOLEKULARNE medicine…

Bolesti je danas toliko da se teško i mogu pobrojati. Epidemije su prisutne na sve strane, poput ptičjeg i svinjskog gripa, sezonskih gripa, kolera, žutice, encefalitisa, itd. Ljudima otkazuju srce, pluća, bubrezi… nameće se nezaobilazno pitanje, što je uzrok tolikoj ekspanziji bolesti, kako ih izbjeći i naravno najvažnije možemo li se zaštiti od nastalih zdravstvenih poremećaja.

Ovo dobro zapamtite:“Sve naše bolesti vezane su isključivo za način našeg života, znači za način kako se hranimo i u kakvom okruženju živimo što znači da i u nama samima leži krivica za veliki dio bolesti i poremećaje koje steknemo upravo nezdravim načinom života. Ali nama se takav način života od djetinjstva predstavlja kao normalan“.

Kada bi u jednoj rečenici morali sažeti što to danas radimo krivo bila bi to jako duga rečenica, no ukratko možemo reći da se problemi svode na potpuno pogrešan način prehrane, izbor hrane, pogrešno vrijeme unosa hrane..u prvom redu to su pogrešni izvori i količine masnoća u prehrani (ovo ne znači da je masnoće potrebno izbjegavati, već ih treba primijeniti po načelima dr.Johanne Budwig) te alarmantno nedostatan unos vlakana. Drastičan pad unosa vlakana u ljudskoj prehrani događa se već gotovo 40 godina i preklapa se upravo s razvojem prehrambene industrije.

Drugim riječima hrana koju danas jedemo, osim što je osiromašena hranjivim tvarima (uglavnom je rafinirana) nikako ne pogoduje ravnoteži crijevne mikroflore. Rezultat je disbioza ili disbalans crijevne flore koju prati sindrom propusnog crijeva i zasićenost toksinima, što vodi u stanje upale i čije se posljedice prelijevaju i na ostale tjelesne sustave. Jednako tako potrebno je reći da je prva linija obrane tj. “baza” našeg imuniteta smještena upravo u probavnom sustavu, što ne treba čuditi, jer je uz kožu probava jedina direktno izložena nemilosrdnom vanjskom svijetu. 

Začarani krug probavnih problema

Upalne bolesti probave, disbioza, nizak imunitet vrlo se često vezuju uz još jedan veliki problem koji pogađa našu probavu – povećana crijevna propusnost. Povećana crijevna propusnost (ako probavu gledamo kao “unutrašnju barijeru”, lako možemo shvatiti posljedice njene povećane propusnosti) dodatno komplicira posljedice na zdravlje svih tjelesnih sustava, koje se uglavnom očituju kroz preopterećenje jetre te niz tegoba vezanih uz nepravilan rad ove naše “mini kemijske tvornice” bez koje život nije moguć.

Cilj tvrtke MY HEALTH jeste zdravstvena edukacija, prevencija kroz zdrav način života, unapređenje zdravlja i edukacija o primijeni prirodnih tehnika oporavka. Edukacija se vrši kroz teorijsku i praktičnu primjenu prirodnih tehnika oporavka, upoznavanje sa ORTOMOLEKULARNIM dodacima prehrani, zdravim životnim navikama, principima prehrane koji moraju biti u skladu sa vašom krvnom grupom koja je glavna spona između zdravlja i bolesti , tehnikama detoksikacije ( čišćenja ) debelog crijeva, jetre i krvotoka koje su i koje moraju biti početak SVAKE terapije koja se bavi poboljšanjem zdravlja i statičkim vježbama snage i koje su od suštinskog značaja za unapređenje zdravlja i oporavak od teških bolesti. 

Ovaj naš život je Božji dar, gledano na vječnost, poklonjen na samo jedan tren. Živimo što duže taj “tren” kada su nam to omogućili genijalni ljudi svojim otkrićima. 

Ortomolekularna ( u doslovnom prijevodu znači “prava molekula” ) medicina nam može omogućiti dugu mladost i kvalitetnu, aktivnu starost.….. Sjetimo se Hipokrata još jednog velikana naše civilizacije i njegovih riječi:” Hrana treba da bude naš ( vaš ) lijek, a lijek naša ( vaša) hrana….” Želimo da vas na najjednostavniji mogući način naučimo kako da održite dobro zdravlje i u slučaju bolesti kako da ga povratite. 

Želimo vam pokazati kako bolesti, a naročito rak, ta velika ljudska tragedija, mogu biti zaustavljeni uz pomoć postojećih znanstvenih dostignuća. 

U suštini, od momenta kada se rodimo, starimo, oboljevamo i umiremo isključivo zbog sporog trovanja nusproizvodima koji nastaju probavom nezdrave hrane koju jedemo. Starimo i umiremo mnogo ranije nego koliko bi mogli doživjeti, ali sigurno ne na način kako se živi, mnogo stresa, brza hrana, bijeli šećer, bijelo brašno, žitarice, gazirana pića i još mnogo, mnogo besmislica koje ljudska rasa sprovodi tijekom života. I da ne dužim, citat iz Biblije, a Bog reče, nama grješnicima: ” Evo, dajem vam sve bilje što sjemeni, po zemlji svoj i sva stabla plodonosna što u sebi nose svoje sjeme, neka vam budu hrana vaša i lijek vaš…” Ova stranica je namijenjena onima koji misle svojom glavom, a onima drugima .. neka im Bog bude u pomoći.